Loading the content... Loading depends on your connection speed!

20+1 önismereti kreatív feladat

Töltsd le most INGYEN ezt a közel 90 oldalas kis könyvet, az önismeret és az alkotás kapcsolatáról!

 
 

ÖNISMERETI, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ KREATÍV ALKOTÓTÁBOR 7-14 ÉVES GYEREKEK RÉSZÉRE

 

Gyermekekkel dolgozni lenyűgöző dolog és rendkívüli lehetőség. Csodálatos érzés látni a fejlődésüket, a csillogást a szemükben amikor alkottak valamit. Megadni nekik a lehetőséget, hogy megéljék saját kreativitásukat elmondhatatlan.

 

Rajztanárkent és terapeutaként életfeladatomnak tartom, hogy kreativitást, önbizalmat, örömöt csempésszek minél több gyermek életébe a művészet eszközei által.

 

A célom a táboraimmal, hogy…

 • egy olyan szeretetteljes, elfogadó, gyermekközpontú oktatást hozzak létre, ahol a gyermek tartást, önállóságot, önmegvalósítási lehetőséget tapasztal, tanul.
 • beépítsem a művészetet és a művészet szeretetét a gyermekek életébe, szeretném az erős érzelmi kötődést kialakítani.
 • megteremtsem azokat a feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy ki tudjon bontakozni, és felszabadultan alkothasson.
 • a sokoldalú képességfejlesztés segítségével biztosítsam a személyiség fejlődését
 • a kíváncsiságot felkeltő tevékenységek során szerzett tapasztalatok folyamatos feldolgozása fejlessze a  gondolkodási  műveletek  alkalmazását, az  ismeretek emlékezetben tartását.
 • maximális segítséget nyújtsak a technikai tudás elsajátításában
 • a foglalkozásaimmal hozzásegítsem a gyermekeket a pozitív hozzáállás, gondolkodás, magatartás és értékrend fejlődésében.
 • olyan érzelmekre épülő kapcsolatteremtő és kommunikációs képességek megerősítése, melyek elősegítik a barátkozást, hogy könnyebben megtalálja a helyét a csoportban, az iskolában, az életben.
 • fejlődjön a kreatív gondolkodása, a problémamegoldó képessége.
 • a kortársaival folytatott közös munka által fejleszthesse önismeretét a visszajelzéseik alapján.

nem utolsó sorban pedig azt, hogy végre teljesítménykényszer nélkül, szabadon élvezheti a táborban töltött időt.

ÖNISMERETI, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ NAPKÖZIS ALKOTÓTÁBOROK GYŐRBEN

( Részletekért katt ide)

Miben más, mint a többi kreatív tábor?

A programom egyedülálló felépítését és sikerét a művészeti feladatok ( rajz- festészet-kreatív feladatok), a pozitív pszichológia és a művészetterápia összekapcsolása adja.

 • Fókuszban a gyermekközpontúság és a játékos formában való nevelés áll.
 • A program az érzelmekre épít és a gyermek esztétikai tevékenységét, alkotó készségének fejlesztését hangsúlyozza.
 • A tananyagban a rajzolás, festés mellett megjelenik a mese, a zene és a tánc, sokat fogunk beszélgetni, nevetni, játszani. Hiszek a meghitt beszélgetések és a “Rád figyelek, fontos vagy” figyelem fontosságában.
 • Az elmélet mellett a hangsúly a gyakorlati feladatokon van, élménygazdag nevelés.
 • A kreatív feladatok segítenek abban, hogy személyiségük kibontakozzon, a pozitív énképük minél teljesebben kialakulhasson.
 • A táboron belül csoportbontásban folynak a foglalkozások, így a kiscsoportos létszám megengedi a személyre szabott oktatást, így mindenki a saját ütemének megfelelően fejlődhet.
 • Az alkotófolyamat által “sikerélményhez” juthat, ami egy lelkileg egészséges ember személyiségfejlődéséhez elengedhetetlen.
 • Sokféle anyagot, technikát, stílust ismerhetnek meg a gyerekek, olyanokat, amiket az iskolarendszer keretein belül nem, vagy nagyon korlátozottan próbálhatnak csak ki.

Mit ad ez a Kreatív alkotótábor?

Miért fontos a művészettel nevelés?

 • fejleszti a személyiséget,
 • biztosítja az önismeretet,
 • fejleszti más,  nem művészi képességeket is,
 • növeli a boldogságérzetet,
 • fejleszti az önbizalmat, önértékelést, önbecsülést,
 • csökkenti a stresszt, szorongást,
 • tudatosítja a pozitív egyéni tulajdonságokat,
 • megszünteti a negatív érzéseket,
 • segít a társas kapcsolatok kialakításában, jobbá tételében,
 • robbanásszerűen oldja a feszültségeket, megrázkódtatásokat, lazít, jó közérzetet teremt,
 • segít a divergens, kreatív személyiség és gondolkodás kialakulásában.

 

A kézműves, kreatív feladatokon kívül számos érdekes és változatos programmal készülünk.

Amennyiben szeretnéd, hogy a Te gyermeked is kiteljesedjen az ilyen jellegű foglalkozásokon, küldd el a következő gyermektáboraim egyikébe

ÖNISMERETI, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ NAPKÖZIS ALKOTÓTÁBOROK GYŐRBEN

( Részletekért katt ide)

 

Ezt mondják Rólam, akik nálam tanulnak/tanultak:

 

*Író

 

Bakó-Szikszai Enikő énKÉPem, három napos jobb agyféltekés rajztanfolyamán nem csak a rajzeszközöket tanultam meg használni, magamhoz is közelebb kerültem.

Nagyon komolyan hiszek abban, hogy ha az ember bármilyen művészeti tanfolyamra, magánórára szeretne menni három dolgot kell megnéznie, három dolognak kell utána járnia:

 1. Milyen sikereket ért el eddig az oktató a szakmájában? Tudja-e a szakmáját?
 2. Vannak-e az oktatónak további szakmai céljai?
 3. Mennyire jó pedagógus, mennyire jól tudja átadni tudását?

 

Nagyon harcedzettnek érzem magam a művészeti felkészítő tanfolyamok, magánórák világában.

JOBB AGYFÉLTEKÉS RAJZTANFOLYAMOT kerestem az interneten. Nagyon sok talált közül, Enikőt egyből a nyertesek közé tettem, amikor megláttam a főképet, ami Enikőt egy tükörtengely két oldalán ábrázolja, miközben rajzol, és a kapcsolódási pont a ceruza. Láttam még, hogy a tanfolyamnak van egy játékos énKÉPem elnevezése is. Töredelmesen bevallom, hogy a honlapot nem olvastam végig. A bemutatkozást sem. Lejjebb görgettem és csak A MŰVÉSZET ÉS ÉN alcím keltette fel az érdeklődésemet.

„Életemben szorosan összetartozik a művészi és pedagógiai munka.”

Ennyi információ birtokában, azt mondtam, hogy ez jó lesz. Bíztam a megérzésemben, elmentem.

Nem csalódtam!

Enikő nagyon tisztességesen és becsületesen vezette végig a három napot. Megtanultuk a rajz eszközöket használni a gyakorlatban. Jó pedagógiai és pszichológiai érzékkel, vezetett, irányított, segített el oda, ahová el akartam jutni. Ezzel a tanfolyammal sokkal gazdagabb lettem, mint előtte voltam. Kevesebb pénzt kellett adnom, annál, mint amekkora értéket kaptam! A három nap után azt gondolom magamról, hogy értékes vagyok.

Farkas Szilárd

 

“Bár szeretem a művészeteket, és szívesen járok kiállításokra, soha nem fordult meg a fejemben, hogy ceruzát ragadjak, és saját kedvtelésemre vagy mások örömére rajzolgassak. A kíváncsiság vitt el a tanfolyamra. Nem akartam elhinni, hogy rajzolni is meg lehet tanulni ugyanúgy, ahogy az ember valamilyen hangszeren megtanulhat játszani, annak ellenére, hogy nem művésznek született. Ez a három nap meggyőzött arról, hogy megfelelő irányítás mellett, kellő kitartással és gyakorlással akár az is megtanulható, hogy miként kell elkészíteni egy realisztikus portrét. Számomra óriási élmény volt, hogy valami olyan dolgot próbálhattam ki, ami eddig nagyon távol állt tőlem. Amellett, hogy meghozta a kedvemet a rajzoláshoz, sok hasznos dolgot tanultam Enikőtől, aki a portrékészítéshez nélkülözhetetlen elméleti ismeretek átadása mellett olyan technikákra is megtanított, amelyek segítségével életre lehet kelteni a képet. Enikő lenyűgöző egyéniség. Igazi művész, igazi tanár. Nagy tudással és tapasztalattal rendelkezik, rendkívül segítőkész, odafigyel a tanítványaira, képes mindenkivel egyénre szabottan foglalkozni, és mindezt nagyon nagy türelemmel és szeretettel teszi. Lelkesedése átragad tanítványaira is, így az ember észre se veszi az idő múlását és a kemény munkával járó fáradtságot.”

Üdvözlettel, Nagy Gábor Szabolcs

 

Én azért jelentkeztem erre a rajztanfolyamra, mert szerettem volna megtanulni arányosan rajzolni. Szerencsére ebben egy olyan ember segített, akinek van megfelelő végzettsége és tapasztalata, hogy bármilyen kérdésemre válaszolni tudjon. Ez az ember pedig nem más, mint Enikő. Nagyon jó tanár, rendelkezik a megfelelő tudással és lelkiismeretesen, szeretettel végzi a munkáját. A tanfolyam során elsajátítottam az arányos rajzolást és még ennél is többet kaptam. Csak ajánlani tudom, hogy őt válaszd ha érdemleges tudásra vágysz. 🙂

Oláh Regina

 

 

Enikő tanfolyama: Egy 3napos mosolytanfolyam.

Azt mondják, hogy a cinizmus, az intelligens emberek humora. Ha ez őszinteséggel párosul, garantált a fekete bárány státusz. Nos, egy ilyen fekete racka voltam én, amikor jelentkeztem Enikő rajztanfolyamára. Legalább 10 ajánlatot megnéztem és Enikő mellett döntöttem két okból:

1: megérzés, 2: megérzés

A megérzés az arra vonatkozott, hogy Enikő tanult rajzolni és egy halom pozitív kritikát olvastam a tanfolyamairól, vagyis jó választásnak tűnt technikailag. Gondoltam: hátha egy laza hangulatú 3 napos tanfolyam lesz, ahol megtanulok valamit a jobb agyféltekéről, a rajzolásról, a technikákról. A második megérzést Enikő személye váltotta ki belőlem:

A 3. nap végére egyrészt megtanultam, hogy milyen távol vagyok én attól, hogy tudjak rajzolni, és mégis milyen közel. Megtanultam, milyen türelmesnek lenni önmagamhoz. Megtanultam, hogy figyeljek olyasmikre, amikre eddig nem volt affinitásom. Ezenfelül Enikő megtanított néhány technikára, amit bármikor előhívhatok, ha rajzolni ( reprodukálni) támad kedvem. Döbbenetes eredményt produkáltam saját magam előtt. Kitűnő ajándék lesz ez még a jövőben.

Enikő valahol, valamikor jó sorban állhatott születés előtt, és nagyszerű ajándékokat választott, csak úgy sugárzik belőle tehetsége, kedvessége stb.

Üdvözlettel, Vass Atilla

 

szuperül éreztem magam és nagyon motiváló volt a fejlődés 🙂 – hiszen végig éreztem a változást.  Jó volt, hogy jókedvű és energikus maradtál egész nap a sok munka ellenére.

Mégegyszer köszönöm, hatalmas élmény volt! 🙂

Lipkai Boróka

 

A tanfolyam nem tanított meg rajzolni… mert azt már tudtam, csak nem tudtam.  Viszont megtanított LÁTNI, figyelni, észrevenni a legapróbb részleteket, nem keresni mindenben az értelmet, ellazulni, kikapcsolni, türelmesnek lenni, nem feladni (bármennyire is akarta a bal agyféltekém), alkotni, telefon és óra nélkül létezni.
Mindennek végén pedig megtanultam, hogy nincs lehetetlen, de mindenről azt hisszük, hogy az, ezért sokszor meg sem próbáljuk valóra váltani az álmainkat. Nekem erőt és sikerélményt adott ahhoz, hogy megvalósítsam a céljaimat és ne engedjek a kételyeimnek, amik megpróbálnak lebeszélni erről.
Enikő pedig egy kivételes, türelmes tanár. Sugárzik belőle az élet szeretet, a jóindulat. Egyénre szabottan segítette mindenki haladását, fejlődését napról napra.

Tóth Nikolett

 

Mindig is kíváncsiak voltunk,hogyan lehetséges az,hogy az emberek rajztudása napok alatt nagyot fejlődik,ezért kipróbáltuk a jobb agyféltekés rajztanfolyamot. Hatalmas élmény volt, kikapcsolódtunk, de a jobb agyféltekét tornáztató feladatok során el is fáradtunk. Meglepetés volt mindannyiunknak,hogy a portré amit utolsó nap rajzoltunk összehasonlíthatatlan volt az első napi rajzunkkal, ám annál inkább hasonlított az eredetire.
A társaság,a jó hangulat de legfőképp Enikő vidámsága,szakértelme és segítőkészsége járult hozzá ahhoz,hogy jól érezzük magunkat és sikerélménnyel távozzunk.”
Szász család

 

Magam sem gondoltam volna, hogy sikerülni fog, de tényleg rengeteget fejlődtem! Az ismerőseim is elámultak a végeredményen. Azóta már itthon is rajzoltam, és elég jól sikerültek. A tanfolyamot mindenkinek csak ajánlani tudom!

Pétervári Eszter

 

Mindig is nagyon szerettem rajzolni, de amíg még nem voltak Enikővel óráim, elhanyagoltam az alkotást. Viszont mikor elkeztem nála rajzolni, egész hamar visszarázódtam, amiben sokat segített Enikő. Az órák mindig hangulatosan telnek, igyekszik új látásmódokat mutatni nekem, ötleteket ad, ha arra van szükség, de rám bízza a döntést. Ez lesz a harmadik évem Enikővel és a továbbtanulásomhoz kezdek felkészülni a segítségével.

Papp Daniella

 

Mindenki “elájul” a tanfolyamon szerzett technika által lerajzolt képeimtől. Valóban nagy a különbség az első és az utolsó rajzok között. Nekem magabiztosságot adtál. Van bennem egy erős alapérzés, amely azt mondja, hogy bárkit le tudok rajzolni. Persze én is tudom, hogy ez túlzás, de annyira kinyitott ez a technika, hogy bátran vágok bele ezek után minden portré rajzolásába, mert tudom, hogy az eddigi szintemhez képest csak jobb lehet. Vannak tőlem gyengébben és vannak sokkal jobban rajzolók is. Ez engem nem zavar. A saját örömömre, és talán másokéra is nagyobb bátorsággal vágok bele ezentúl a rajzolásba. Ez már megérte! Köszönöm Enikő!

Papp Judit

 

A háromnapos tanfolyam utáni pár napban próbáltam elraktározni mind azt a sok mindent, amit ott tanultam. A többféle rajztechnika, az újfajta látásmód, miszerint a körülöttem lévő dolgokat ne úgy vizsgáljam ahogy az évek során megtanultam és a sok kis apró trükk mellett számomra a legtöbbet az jelentette, hogy sok évnyi kihagyás után újra kedvet kaptam a rajzoláshoz! Kiegészíteni nem tudnám a kurzust, habár az első alkalom előtt teljesen másra számítottam, mégis jóval többet kaptam mint amit reméltem! Egy nagyon nagy élmény volt ez a pár nap, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Torma Dávid

 

Mióta volt a tanfolyam, azóta rajzolok. Te szerettetted meg velem a rajzolást. Imádom. Hihetetlen, hogy 3 nap alatt ennyit fejlődött a csapat. Nagyon aranyos és türelmes voltál mindenkivel. Biztosan találkozunk még!

Majorosi Lilla

Helyszínek és időpontok:

Idén is két városban kerülnek megrendezésre a táborok.

(klikkelj a részletekért)

Budapesti kreatív alkotótábor

ÖNISMERETI, SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ NAPKÖZIS ALKOTÓTÁBOROK GYŐRBEN

( Részletekért katt ide)

Te is képes vagy szuper portrét rajzolni!

Gyere és 4 egyszerű lépésben beavatlak a rajzolás titkába! Töltsd le INGYEN!

 
 
Mobile version: Enabled